Már a parlamentig jutott a karcagi hulladékfeldolgozó tűzesete

Megosztás

Lukács László György, a Jobbik politikusa karcagi lakosként intézett kérdéseket a belügyminiszterhez, Pintér Sándorhoz, amelyekben többek között arra világított rá, hogy az üzem helye és a környék levegőminősége milyen kockázatot jelenthet a lakosság számára.

A Jobbik frakcióvezetőjének Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint Lukács a hét elején történt karcagi tűzesettel kapcsolatban fordult Pintér Sándorhoz. Emellett arra is kérte a belügyminisztert, hogy tolmácsolja a karcagiak háláját mindazoknak, akik részt vettek a tűz oltásában – erről írt az Alfahír.

Az E-Hull nevű elektronikai hulladékfeldolgozó üzemben 2021 júniusa óta már másodszor tört ki tűz, ami az ott található anyagok miatt gyorsan terjedt és intenzíven égett. Lukács fontosnak tartja a két eset körülményeinek alapos kivizsgálását.

Írásbeli parlamenti kérdésében Lukács László György választ vár Pintér Sándortól arra vonatkozóan is, hogy betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat, és mekkora veszélyt jelent az üzem elhelyezkedése és a környék levegőminősége a helyi lakosság számára. Ezenkívül érdeklődött a Katasztrófavédelem hatékonysága felől is.

Németh Ádám, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta: hulladékok gyulladtak meg az udvaron, a nagy hőhatás miatt a tűz átterjedt a készáru raktárra.

A lángok oltásán nagy erőkkel dolgoznak a környék több településéről riasztott tűzoltók – közölte. A helyszínre vonult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a debreceni Katasztrófavédelmi mobil labor is – tette hozzá. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indul majd – tájékoztatta a sajtót.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek